maandag 15 juni 2009

Spelend in beweging zijn!


Welkom op mijn weblog waar je kunt lezen over het spelend in beweging zijn met kleine kinderen. Mijn ervaring is dat het doen van bewegingsspelletjes, parcourtjes en ondernemende liedjes veel oplevert. Het zorgt voor motorische soepelheid en een verminderd risico om dik te worden. Kinderen die onderling bewegen, leren zich aan te passen en bewegen thuis met mama geeft mooie intieme momenten. Dit filmpje is daarvan een voorbeeld:http://www.youtube.com/watch?v=p7q7rtU2340.


Ik heb gedacht aan alle kinderen en wil niemand uisluiten van spel en beweging. Dus met alle kinderen bedoel ik: dik, dun, gekleurd of blank, ziek of gezond, lief of stout. En iedereen kan spelend in beweging zijn met de kinderen: (groot)ouders of onderwijzend personeel. Ook met weinig ruimte of geen materiaal. Kijk maar eens naar: http://www.youtube.com/watch?v=_AAYwI3QAQY .


In bewegingsmomenten groeien kinderen spelenderwijs op. Er worden vaardigheden gestimuleerd doe nodig zijn om groot en sterk te worden in de 21ste eeuw. Lees hier meer over onder “speelkwartier”.


Veel speelplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten